söndag 8 december 2013

Aquarium in Baltimore

Nu är jag tillbaka hemma igen efter en härlig helg tillsammans med de kära utbytesstudenterna. Denna gången åkte vi till Baltimore som ligger ca 1 timme bort. Jag blev upphämtad av Francescas familj runt 10 på morgonen och det enda jag kunde tänkte på när vi kom fram till staden var låten "Good morning Baltimore" från filmen Hairspray då denna musikalfilm är inspelad i just Baltimore. Det var en stad som såg ut att vara väldigt gammal med mycket historia. Det är mer utav en arbetar stad. Dock har de försökt att utveckla vissa delar av staden lite mer, exempelvis området som vi besökte för att gå till det stora kända akvariumet. Det var ett extra event då kostnaden för entrén denna dagen endast var $1 vilket gjorde att ALLA åker till akvariumet. När vi kom dit var det kö från där man köper biljetter, runt hela byggnaden och tillbaka igen till entrén. Som tur var hade en ledare varit där tidigt och redan köpt biljetter till alla så vi kunde gå rakt in. Då alla kom med olika sällskap gick man runt med sin egen familj och vi träffade inte varandra förrän efter turen.
Det var ett mega stort akvarium med ca 7 våningar. Vi gick även på en delfin show vilket var ganska coolt.
Efter ca 2 timmar var vi klara men vi hade fortfarande lite tid kvar så vi gick bort till hamnen där de hade satt upp en jul stad med små röda bodar där de sålde lite allt möjligt och spelade julmusik. Det enda som saknades var snön, men det var riktigt kallt.

Vi mötte upp med resten av gruppen och sedan var det dags att åka hem till Shawn (värdmamman till Fredrik och Sören) där vi skulle ha julmiddag. Alla hade med sig en rätt eller någon slags desert. Maten var super god och det mesta hade jultema i sig. Det var blandad julmat från allas olika kulturer - italienskt kex och ost, kinesiskt ris och sushi, japanska ostkakor, amerikanska cupcakes, pajer, godis och mycket mer. Var så mätt!

Efter middagen var det dags att spela julspel. Alla hade med sig varsin julklapp och spelet gick ut på att alla fick varsitt nummer. Paketen var uppradade på ett bord och personen som hade nummer 1 fick börja med att öppna ett paket. Person nummer två fick därefter välja om denne ville sno paketet från person nummer 1 eller öppna ett nytt paket. Om denne valde att sno paketet skulle person nummer 1 öppna ett nytt paket osv. Så helt enkelt var hela poängen att sno paket från varandra. När spelet var slut satt jag med en snögubbe mugg med choklad puder som tog slut under kvällens gång. Det var en present som det nästan var slagsmål över - ett presentkort på Starbucks laddat med $10.
Vi satte sedan på film efter film efter film. De flesta av oss sov över och vi fick sprida ut oss lite överallt då sängplatserna var upptagna. Folk sov i stolar, soffan, på golvet och på en annan person. Standard! Vid klockan 4 var alla nästan helt utslagna så vi stängde av den svin dåliga zombie filmen som var på och somnade.. äntligen. Var så trött! Vaknade tidigt imorse för att bli upphämtade av Stacey som körde mig, Francesca och Maggie hem. Vi stannade på Starbucks för att köpa kaffe och frukost och under tiden vi körde hem började det snöa riktigt ordentligt! Vi satte på julmusik i bilen och tillsammans med snö och kaffe - vips kom julkänslan!

vänster: Fransesca och hennes värdmamma och värdsyster.


Träffade min länge saknade amerikan Maggie! Värd syster till Ida (tyskland). har inte träffat henne
sen i somras!

Världens goaste italienare: Dario

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar